Winnaar RBB Award 2017: SVB

SVB: Garage ‘De Bedoeling’

Dit jaar hebben we 12 inzendingen ontvangen die na een selectie van de interne jury teruggebracht zijn naar een drietal genomineerden. die hebben gestreden om de befaamde RBB Award 2017.

De 3 genomineerde good practices hebben op 14 september gestreden om de befaamde RBB Award.
Deze is na een zinderende strijd gewonnen door de SVB met Garage ‘De Bedoeling’ na een publieksstemming.

Garage De Bedoeling
Garage De Bedoeling is een pop up activiteit die op alle 10 locaties van de SVB verschijnt, gewoon daar waar de aanvrager werkt. Garage De Bedoeling gaat bij uitstek over samenwerking, elkaar opzoeken en samen een uitvoeringsdilemma bekijken. Samenwerking tussen serviceteams en afdelingen die hen ondersteunen. De Garage opzichter nodigt iedereen uit die relevante kennis heeft over de casus. Medewerkers uit het hele land.

In de Garage komen alle betrokkenen samen. Soms is een kleine oplossing mogelijk (aanpassing werkinstructie, andere toonzetting van een brief, etc.). En regelmatig is er meer nodig voor de oplossing en worden actiepunten afgesproken voor samenwerking met andere organisaties.

Wij kunnen ons geen enkele reden bedenken waarom een dergelijke methodiek bij andere overheidsorganisaties niet succesvol kan worden uitgevoerd… ?! We zijn er van overtuigd dat elke overheidsorganisatie baat kan hebben bij een dergelijk initiatief dat ‘de bedoeling’ van wetten en regels operationaliseert. ‘Hoe concreter hoe beter’ is voor de uitvoering een belangrijke manier van leren.