Home Forums Netwerkvragen Lumpsumfinanciering stafdirecties (januari, 2018)

1 stem, 0 reacties
1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #1617

  Natascha
  Sleutelbeheerder
  @natascha

  Achtergrond
  De aanleiding voor het uit te voeren onderzoek is dat de IND momenteel voor 40% lumpsum-gefinancierd wordt. Rijksbreed zijn er ontwikkelingen gaande waarbij de wens is om lumpsumfinanciering zoveel mogelijk te beperken. De IND onderzoekt derhalve welke alternatieven er zijn voor lumpsumfinanciering, maar neemt tegelijk in het onderzoek mee welke taken er door de IND staf worden uitgevoerd op dit moment en welke taken er uitgevoerd zouden moéten worden.

  Het IND zou graag in gesprek gaan met andere organisaties waarvan de stafdirectie ook lumpsum gefinancierd zijn of waren.

  Vraag
  Hoe wordt de stafdirectie in uw organisaties gefinancierd, lumpsum of anderszins?

  1.) Welke staftaken worden door uw stafdirectie uitgevoerd? En zijn alle staftaken binnen uw organisatie binnen één directie belegd, of zijn ze verspreid over de organisatie?
  2.) Wat is de taakverdeling tussen uw organisatie en het kerndepartement bij de totstandkoming van, en advisering op, beleid?
  3.) Wat is de verhouding van de capaciteit die wordt ingezet voor staftaken en de capaciteit die wordt ingezet voor uitvoerende taken binnen uw organisatie?
  4.) Bij krimp en groei van de uitvoerende directies van uw organisatie, wordt dan verwacht dat de stafdirectie mee groeit of krimpt?

  Contact
  Neetu Jit, N.Jit@ind.minvenj.nl

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.