Rijksvastgoedbedrijf

  • Wij zijn nieuw. Wij doen dit al jaren. Wij zijn het Rijksvastgoedbedrijf
  • Wij zorgen voor passende huisvesting van ambtenaren, militairen, rechters, kunst en gevangenen

We zijn de grootste en de meest diverse vastgoedorganisatie van Nederland. In onze portefeuille zit 13,3 miljoen vierkante meters aan gebouwen en 81.000 hectare grond. Gevangenissen en haventerreinen, vliegvelden, kantoren, musea en zelfs paleizen hebben we in beheer.
Met ons vastgoed ondersteunen wij de Rijksoverheid in haar primaire proces.

Core business organisatie
Onze belangrijkste taak is: zorgen dat de rijksoverheid gebruik kan maken van goede en veilige gebouwen en terreinen, die bovendien niet te duur zijn. We kopen nieuwe gebouwen en terreinen aan die beter voldoen aan de eisen van vandaag en andere verkopen we. We onderhouden en indien nodig renoveren het vastgoed dat we in beheer hebben.

Missie
Het Rijksvastgoedbedrijf zet vastgoed in voor de realisatie van rijksoverheiddoelen, in samenwerking met, en met oog voor de omgeving.

Visie
Het Rijksvastgoedbedrijf stelt gebruiksgereed, veilig en kosteneffectief vastgoed ter beschikking aan de rijksoverheid. We beheren een uitgebalanceerde vastgoedportefeuille die voldoet aan de gebruikseisen van deze tijd en past bij de diversiteit van de onderdelen van het Rijk

Kernwaarden
Respect, integer en transparant

RBB en het Rijksvastgoedbedrijf
Door deelname aan de RBB werkgroepen en het RBB netwerk maakt het RVB graag gebruik van de mogelijkheden om kennis uit te wisselen en vraagstukken met andere uitvoerende overheidsorganisaties te delen. De jaarlijkse RBB benchmark biedt daarnaast een spiegel om verdere verbeteringen van de organisatie in beeld te krijgen.