Kamer van Koophandel

Ondernemen is kansen benutten, risico’s nemen, klanten vinden en behouden. Dan moet je kunnen vertrouwen op actuele en onafhankelijke informatie. Daar kunnen ondernemers op rekenen bij de Kamer van Koophandel. Wij ondersteunen hen met toegang tot het Handelsregister en onze data, kennis en netwerken. In alle fasen van hun ondernemerschap. Of het nu gaat om het starten van een bedrijf, veilig zakendoen, vernieuwing, financiering of internationale handel.

Dit is waar wij voor staan
Als Kamer van Koophandel vinden wij dat ondernemers in Nederland moeten kunnen beschikken over betrouwbare en actuele basisgegevens waarmee zij veilig zaken kunnen doen. Wij vinden dat ondernemers op een eenvoudige manier toegang moeten hebben tot relevante overheids- en andere informatie die nodig is voor het optimaal en (wettig) organiseren van hun (nieuwe) onderneming. Ook andere organisaties leveren wij onze informatiebronnen. Wij vinden dat ondernemers op belangrijke momenten in het ondernemerschap moeten kunnen beschikken over betrouwbare en onafhankelijke informatie en advies dat nodig is om succesvol te kunnen zijn.

Dit is wat wij doen
Als Kamer van Koophandel beheren wij het Nederlandse Handelsregister en zorgen wij voor een efficiënte en klantvriendelijke registratie. Wij ontsluiten ondernemers – informatie van de overheid op een makkelijke, toegankelijke en daar waar nodig, persoonlijke wijze. Wij leveren (digitale) informatie – producten en publieke adviesdiensten waarmee ondernemers succesvol kunnen starten, innoveren en ondernemen in binnen- en buitenland. Wij verbinden ondernemers met elkaar en met relevante organisaties voor het realiseren van hun (groei)ambities.

Dit is hoe wij werken
Als Kamer van Koophandel nemen wij de behoeften en vragen van ondernemers als uitgangspunt voor onze dienstverlening. Wij zijn onafhankelijk en betrouwbaar omdat wij een publieke dienstverlener zijn zonder winstoogmerk. Wij bereiken onze doelen door samen te werken met andere overheidsorganisaties en marktpartijen. Wij zijn complementair aan anderen en leveren geen diensten die ook door marktpartijen worden geleverd.

RBB en Kamer van Koophandel
De benchmark op basis van onze prestatie-indicatoren is een belangrijke graadmeter om inzicht te krijgen in hoe we het doen ten opzichte van de overige participanten van de RBB. Op basis van de benchmark en door kennis te delen en ervaringen uit te wisselen met de participanten, kunnen we onze dienstverlening naar onze klanten verbeteren. Het stellen van netwerkvragen, deelnemen aan leersessies en het bezoeken van netwerkbijeenkomsten zoals de Dag van de Uitvoering, zijn hierin belangrijke activiteiten voor ons.