Spring naar toolbar

Hoog vertrouwen tijdens risicomanagementbijeenkomst

Op 25 april heeft het risicomanagementplatform plaatsgevonden met het thema: Vertrouwen in relatie tot risicomanagement, bij onze gastheer Rijkswaterstaat in Utrecht met als hoofdspreker Robert Vos. Na een korte netwerklunch heeft Robert verteld over o.a. de vijf niveau’s van vertrouwen, wat vertrouwen is en welke succesfactoren er ten gronde aan liggen.

Tijdens zijn presentatie is het vertrouwen onder de aanwezigen getest door het zogenaamde vertrouwensspel.


Het vertrouwensspel:
Jij (A) krijgt van ons 100 euro ontvangen, evenals de collega naast je (B). Iedere  euro die jij (A) aan je collega (B) geeft, wordt door ons verdrievoudigd.

Deze verdrievoudiging geldt ook voor iedere euro die jouw collega (B) mogelijk straks (als je dit formulier aan hem doorgeeft) van zijn 100 euro aan jou (A) geeft. Jouw collega (B) ziet dus hoeveel jij (A) aan hem (B) gegeven heeft, voordat hij (B) besluit hoeveel hij aan jou (A) geeft. Jij (A) kan jouw bedrag aan collega (B) dan niet meer veranderen.


9 van de 13 koppels gaven tijdens het spel elkaar 100 euro zonder er lang over na te hoeven denken.

In het tweede onderdeel van de dag zijn de netwerkvragen behandeld over zowel de tools rondom risicoadministratie als het intern publiceren van risico-analyses.Ter afsluiting zijn er nog een aantal ontwikkelingen besproken rondom de modellen binnen risicomanagement. In navolging van de vernieuwde COSO zijn er ook nieuwe uitgaves uitkomen van de ISO 31000 alsook Kaplan.

Voor meer informatie over dit platform meld je hier aan 

@

Recent niet actief