Platform: Risicomanagement

24/10/2018 @ 09:30 - 16:00

Rijkswaterstaat 's-Hertogenbosch, Zuidwal 58, 's-Hertogenbosch

Fraude, niet in mijn organisatie!

Voor de stelling: In mijn organisatie wordt niet gefraudeerd durf ik mijn hand in het vuur te steken

Afbeeldingsresultaat voor Internet crime and electronic banking securityHet is naïef om ervan uit te gaan dat jouw collega ‘zoiets niet doet’. Vooral in de huidige, economisch onzekere tijd is het risico wellicht groter dan ooit, dat ogenschijnlijk loyale collega’s het met die loyaliteit soms niet zo nauw nemen.

Het frauderisico is dan ook in elke organisatie, groot of klein, latent aanwezig, naast onbewuse fouten en vergissingen. Met andere woorden: Het risico op fraude wordt (internationaal) binnen risicomanagement steeds belangrijker.

Je bent fraude een slag voor als je je voldoende bewust bent van dit risico, signalen herkent en zwakke plekken en potentieel fraudegevoelige gebieden in je organisatie hebt geïnventariseerd.
Alleen dan kun je effectief en efficiënt preventieve maatregelen treffen.

Inhoud
We zijn erin geslaagd voor jullie een workshop te organiseren die zich inmiddels ook internationaal op Europees niveau heeft bewezen voor auditors en bestuurders. Een unieke kans dus om op een leuke en vooral interactieve manier met spelelementen te verdiepen en kennis te maken met de aspecten van frauderisicomanagement.
In de workshop gaat Jo Kremers, internationaal specialist van de ADR o.a. in op de oorzaken die tot fraude kunnen aanzetten. Verder komen onder meer de soorten fraude, voorbeeldfunctie werkgever, daderprofiel en de signalen die kunnen duiden op fraude aan de orde.

We hopen jou en of één van je collega’s te mogen verwelkomen!
Maar let op: We hopen natuurlijk op een hoge opkomst, maar het aantal plaatsen is aan een maximum gebonden, meld je dus hieronder snel aan!


Datum: Woensdag 24 oktober
Tijd: inloop vanaf 09.30 uur, aanvang 10.00 uur. Einde omstreeks 16.00 uur
Locatie: ‘s-Hertogenbosch, Rijkswaterstaat, Zuidwal 58
Voor de lunch wordt gezorgd.

Meld je aan voor het besloten platform voor presentaties en andere naslagwerken van voorgaande bijeenkomsten via https://rbbgroep.nl/platforms/

 

Kaart niet beschikbaar

Date/Time 24/10/2018 @ 09:30 - 16:00

Location Rijkswaterstaat 's-Hertogenbosch

Categories Geen Categorieën

Bookings

Dit evenement is volgeboekt.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.